Bolteløkka Jentekor

jentekor som synger

jentekor

Bolteløkka Jentekor har to utgivelser på plateselskapet Grappa:

Jolevisur (2014) og Mine Visur - Folkemusikk fra barn i byen (2010).

I høst kommer koret med en ny Grappa-utgivelse, i anledning jubileet: Osloviser, med musikk av både Lillebjørn Nilsen, Raga Rockers, deLillos, No4 med flere. Både med nyskrevet musikk og tekstproduksjon, samt tradisjonsstoff. På innspillingen har de med seg band bestående av Vegar Vårdal (feler), Åsmund Reistad (gitar), Gjermund Silset (bass) og Kenneth Ekornes (perk).

Det var dirigent Linn Andrea Fuglseth, også kjent fra Trio Mediæval, som startet Bolteløkka jentekor, og som har ledet det fram til i dag. Linn Andrea ble utnevnt til Årets Barne- og ungdomskordirigent i 2014 av Ung i Kor, og mottok Miljø- og Kulturprisen i Bydel St. Hanshaugen i 2011.

Bolteløkka Jentekor består nesten utelukkende av skolebarn fra 2.-7. på Bolteløkka, men også noen barn fra Marienlyst, Uranienborg og Ila skole.

Koret har samarbeidet med en rekke musikere, blant dem Stian Carstensen, Arve Henriksen, Trygve Seim, Nymark Collective og vokalgrupene Trio Mediæval, Fauna og Pust.

I 2016 sang Bolteløkka Jentekor med Oslo Filharmoniske Orkester på Barnas Julekonserter, sammen med Steinerskolens Jentekor.

Bolteløkka Jentekor har gjestet Riksscenen i Oslo med en rekke konsertproduksjoner de siste seks årene og det er også her lanseringskonserten for Osloviser går av stabelen lørdag 9. november 2019.

Bolteløkka Jentekor ønsker nye sangere velkommen!

Påmelding til dirigent Linn Andrea Fuglseth: linnfugl@gmail.com