Bolteløkka Jentekor

jentekor som synger

jentekor

Bolteløkka Jentekor har tre utgivelser på plateselskapet Grappa: Osloviser (2019), Jolevisur (2014) og Mine Visur (2010).

I anledning korets 15-årsjubileum ble Osloviser lansert, en utgivelse med musikk av både Lillebjørn Nilsen, Raga Rockers, deLillos, No4, Fredrik Høyer med flere. Både med nyskrevet musikk og gamle slagere. Vi er ekstra stolte av at Lillebjørn Nilsen skrev en sang til oss: Bolteløkka Springdans!

Korets band på Osloviser består av Vegar Vårdal (feler), Åsmund Reistad (gitar), Gjermund Silset (bass), Kenneth Ekornes (perkusjon) og Trygve Seim (saksofon).

Det var dirigent Linn Andrea Fuglseth, også kjent fra Trio Mediæval, som startet Bolteløkka Jentekor og som har ledet det fram til i dag. Linn Andrea ble utnevnt til Årets Barne- og ungdomskordirigent i 2014 av Ung i Kor, og mottok Miljø- og Kulturprisen i Bydel St. Hanshaugen i 2011.

Bolteløkka Jentekor består nesten utelukkende av skolebarn fra 1.-7. på Bolteløkka, men er åpent for andre barn fra bydelen.

Koret har samarbeidet med en rekke musikere, blant dem Stian Carstensen, Arve Henriksen, Hanne Tveter, Trygve Seim, Nymark Collective og vokalgruppene Trio Mediæval, Fauna og Pust.

I 2016 sang Bolteløkka Jentekor med Oslo Filharmoniske Orkester på Barnas Julekonserter, sammen med Steinerskolens Jentekor.

Bolteløkka Jentekor har gjestet Riksscenen i Oslo med en rekke konsertproduksjoner de siste syv årene, og synger i vår for første gang på Sentralen.

VÅR 2021

Vi ønsker nye aspiranter fra 1. trinn velkommen! Aspirantene øver tirsdager kl. 16.15 - 17.00 i festsalen.

Vi har også noen plasser ledig i Hovedkoret (4.-7. trinn)

Øvelsene foregår på onsdager i festsalen på Bolteløkka skole:

Juniorkor (2.-3. trinn)

fra kl. 16.15 - 17.00

Hovedkor (4.-7. trinn)

fra kl. 17.15 - 18.15

Vokalensemble (6.-7. trinn)

fra kl. 18.15 - 19.00

Første øvelse etter ferien er tirsdag 5. januar og onsdag 6. januar.

Semesteravgift kr. 1350

I 2019 feiret Bolteløkka Jentekor 15-årsjubileum med lansering av
Osloviser på Riksscenen; vår tredje utgivelse på plateselskapet Grappa.
Høsten 2020 ble det jazz med prosjektet "Fly til månen, fly!" med bandet Nymark Collective i Majorstua kirke.

Jul på Bislett i Fagerborg kirke er blitt tradisjon, med jentekor, guttekor, foreldrekor og Bolteløkka strykeorkester.

Ellers har vi det moro på øvelse hver uke og synger fine sanger!

Meld deg på så snart som mulig ved å sende en e-post eller sms med elevens navn og kontaktopplysninger til dirigent:

Linn Andrea Fuglseth,
95 70 70 62 / linna.fuglseth@kul.oslo.kommune.no